• AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 18 g - BIO VEGAN

darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł
10.51
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.03 kg
SKŁADNIKI
agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Środek żelujący do żywności. Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu po 6 g. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna:1017 kJ /245 kcal;
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany:33 g;
w tym cukry: 0,5 g;
Błonnik: 50 g
Białko: 0,5 g;
Sól:0,34g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Podpis
E-mail
zadaj pytanie