• BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

3.22
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.05 kg
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 mlszklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do 150 mlszklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna -386 kJ /91 kcal
Tłuszcz -1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -0,9 g
Węglowodany - 17g
w tym cukry-11 g
Białko -2,9 g
Sól - 0,09 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Podpis
E-mail
zadaj pytanie