• MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł
12.20
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.55 kg
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Podpis
E-mail
zadaj pytanie