• MIESZANKA NA CIASTO DOMOWE Z BŁONNIKIEM Z AGAWY BIO 300 g - ZDROWO NAMIESZANE

darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł
13.34
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.33 kg
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*,mąka gryczana*,tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*,inulina z agawy w proszku*(2%), bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z przepisem
Wartość energetyczna:1357 kJ/325 kcal
Tłuszcz:18 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany:34 g
w tym cukry:9,4 g
Błonnik:1,9 g
Białko:6,7 g
Sól:0,55 g SPOSÓB PRZYGOTOWANA
1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termobiegu)
2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką)
3. Do dużej miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 jaja oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego masła i dokładnie zmiksować
4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować
5. Gotową masę przelać do formy
6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)
7. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i piec przez ok. 30-35 minut Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas pieczenia do 25 minut.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Podpis
E-mail
zadaj pytanie