• PSZENICA NA KUTIĘ BIO 400 g - BABALSCY

5.74
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.41 kg
SKŁADNIKI:
pszenica
* (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Produkt sezonowy, dostępny X-XII. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna:1392 kJ /329 kcal
Tłuszcz:2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:1,0 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry:2,0 g
Błonnik:8,0 g
Białko:11 g
Sól:0,025 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziarno wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę. Wymieszać mak z miodm i bakaliami. Tuż przed podaniem dołożyć pszenicę (zbyt wczesnie wymieszana z masą makową twardnieje). Kutię podwać lekko schłodzoną. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Podpis
E-mail
zadaj pytanie