• ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU FIT&SLIM BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł
16.61
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.01 kg
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium infantis. OPIS
Starter do przygotowania domowego jogurtu zawiera żywą mikroflorę kultur bakterii, a jej wyróżniającym się składnikiem jest szczep Lactobacillus gasseri, który zyskał rozpoznawalność jako tzw. "probiotykfitness". Jogurt uzyskany przy pomocy startera FitSlim to doskonała propozycja dla osób dbających oraz chcących zadbać o prawidłową sylwetkę. Dzięki właściwym proporcjom żywych kultur bakterii uzyskany jogurt stanowi doskonały posiłek bez dodanych cukrów (zawiera tylko naturalnie występujące cukry) oraz innych zbędnych dodatków np. mleka w proszku. Warto pamiętać, że dokładna wartość odżywcza jogurtu uzyskanego domowo zależy od mleka, którego użyjemy do jego przygotowania. Polecamy mleko o zawartości tłuszczu2%
Fiolki po 0,5 g. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. od +37 do +43C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.Przechowuj godo 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ggotowego produktu
Wartość energetyczna -242 kJ/ 58 kcal
Tłuszcz -2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,4 g
Węglowodany -5,9 g
w tym cukry -5,6 g
Białko -4,0 g
Sól - 0,13 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturzeod +2 do +8 stopni C
Podpis
E-mail
zadaj pytanie