• ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł
16.61
szt. dodaj do ULUBIONYCH
realizacja wysyłki z magazynu 24h - 48h | przewoźnik 24h - 48h
cena przesyłki 9.9
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier DPD 15
dostępność Duża dostępność
waga 0.01 kg
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii:Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis OPIS
Zakwasek Imu-Jogurt to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy jogurt uzyskany z Zakwaska cechuje się maksymalną świeżością. Fiolki po 0,5 g. IMU-JOGURT polecany jest:
+ przy częstych infekcjach i przeziębieniach
+ dla dzieci od 6 miesiąca życia, dorosłych i seniorów
+ w diecie codziennej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka. WARTOŚĆ ODŻYWCZAw 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna -242 kJ /58 kcal
Tłuszcz -2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,4 g
Węglowodany -5,9 g
w tym cukry -5,6 g
Białko -4 g
Sól - 0,13 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturzeod +2 do +8 stopni C
Podpis
E-mail
zadaj pytanie