• Musli, granole, crunchy - chrup zdrowo!

  • parametry

Naturalne i ekologiczne płatki śniadaniowe

Większość płatków śniadaniowych dostępnych w wielkopowierzchniowych sklepach posiada bardzo zły skład – zawiera dużą ilość cukru lub syropu glukozowo-fruktozowego, utwardzonych tłuszczów tzw. trans, jak również innych zbędnych, niezdrowych dodatków. Wiele osób nie wyobraża sobie jednak poranka bez miski słodkich płatków z mlekiem. Takie śniadanie bez wątpienia nie należy do najzdrowszych opcji, ponieważ zawiera bardzo dużą ilość węglowodanów prostych, które dają zastrzyk energii na bardzo krótki czas. Warto zatem korzystać ze zdrowszych, o wiele bardziej bogatych w wartości odżywcze produktów, które dodadzą energii na wiele godzin.

Doskonałą propozycją na pożywne, a zarazem też pyszne śniadanie są ekologiczne płatki owsiane, jęczmienne, jaglane, orkiszowe, jak również ryżowe. Z ich pomocą można przygotować pełnowartościowy posiłek, obfitujący w węglowodany złożone, błonnik i wiele innych wartości odżywczych. Sposób przygotowania takiego śniadania jest niezwykle prosty i szybki – ok. 4-5 łyżek wybranych płatków należy zalać szklanką mleka krowiego lub roślinnego, zagotować i na małym ogniu podgrzewać zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Ugotowane płatki można dosłodzić ulubionym słodzikiem, a następnie podać z liofilizowanymi owocami, orzechami i pestkami – pełna dowolność, uzależniona od indywidualnych preferencji smakowych. Ta poranna, pełnowartościowa miseczka śniadaniowa da nam energię na wiele godzin i bez wątpienia poprawi też humor. Inną, ciekawą i równie zdrową propozycją są ekologiczne płatki musli z krótkim, prostym i naturalnym składem.

Wyśmienite musli i crunchy - zdrowe mieszanki płatków i bakalii

Wybór produktów jest niezwykle szeroki – w ofercie znajduje się musli owocowe, orzechowe, jak i tropikalne, a wszystkie rodzaje są bez dodatku cukru. Oprócz tego GREENmall oferuje ekologiczne granole i crunchy, które również wyróżniają się prostym, naturalnym składem. Wszystkie rodzaje smakują wybornie, dostarczając organizmowi wszystkiego, co dla niego niezbędne. Ważne zatem, aby konsumenci stawiali na świadome wybory – ekologiczne, pełnowartościowe produkty nie dość, że są zdrowe i odżywcze, to jeszcze wyśmienicie smakują.