• Białka roślinne, naturalne zagęstniki i wegańskie bakterie

  • parametry

Jak zrobić zdrowe i trwałe przetwory?

Domowej roboty przetwory pozwalają cieszyć się smakiem pysznych, zdrowych owoców cały rok. Nic więc dziwnego, że tak wiele osób decyduje się na własnoręczne wykonywanie dżemów, powideł i marmolad. Smak domowych przetworów jest nieporównywalny do tych, zakupionych w sklepach. Sklepowe dżemy, powidła i marmolady zawierają zazwyczaj dużo cukru lub syropu glukozowo-fruktozowego, a ponadto w ich składzie znajduje się wiele zbędnych, często sztucznych dodatków. Domowe przetwory stanowią zatem doskonałą, zdrowszą alternatywę, dla tych kupnych. Ważne jednak, aby do własnoręcznych wyrobów używać składników najwyższej jakości.

Zdrowe i naturalne zagęstniki do przetworów i potraw

GREENmall oferuje szeroki wybór ekologicznych zagęstników: pektynę, gumę guar, agar. Produkty te doskonale sprawdzą się przy wykonywaniu domowych dżemów, powideł czy marmolad, nadając im wspaniałej konsystencji. Oprócz tego, zagęstniki mogą być używane do sosów, dressingów, zup i deserów. Ich właściwości można porównać do żelatyny, lecz w roślinnej odsłonie – produkty te mogą być zatem śmiało używane przez wegan i wegetarian.

Przygotuj domowy jogurt - startery kultur bakterii

GREENmall oferuje również żywe kultury bakterii do przetworów mlecznych i wegańskich. Wykonując własnoręczne jogurty czy kefiry mamy pewność, jakie składniki do nich dodajemy. Dzięki temu możliwe jest przygotowanie pysznych, zdrowych produktów – na świeżym, ekologicznym mleku i przede wszystkim bez zbędnych dodatków. Domowe przetwory mleczne charakteryzują się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem. Najważniejsze jednak, że domowe jogurty zawierają bogactwo kultur bakterii, o wysokiej aktywności. Z pomocą naszych starterów można przygotować także wegańskie odpowiedniki jogurtów i kefirów.

Zadbaj o źródło białka w swojej diecie

W ofercie GREENmall znajdują się również ekologiczne odżywki białkowe – tradycyjne i wegańskie. Produkty wyróżniają się naturalnym i krótkim składem, bez zbędnych dodatków. Koncentraty białka serwatkowego występują w dwóch wersjach – waniliowej, słodzonej cukrem kokosowym i naturalnej, której skład to 100% białka serwatkowego.

Dla wegan doskonałą propozycją są roślinne zamienniki – białko bobu, dyni, słonecznika, konopi czy ryżowe o smaku banana. Ekologiczne, wegańskie odżywki charakteryzują się wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka, które niezbędne jest do prawidłowego funkcjonowania organizmu.