• Eko sery tradycyjne - twarde, twarogowe i deserki mleczne

  • parametry

Dobry ser to ser ekologiczny. I tylko takie proponujemy Ci na naszych wirtualnych półkach. Warto zaprosić je do swojej codziennej diety m.in. ze względu na wysoką zawartość wapnia i białka. Poniżej przedstawiamy CI krótką charakterystykę serów dostępnych w naszym sklepie.

Ekologiczne sery z mleka krowiego i nie tylko

Koneserzy serów mogą poczuć się u nas jak w raju – liczne rodzaje produktów sprawiają, że nawet podniebienia przyzwyczajone do najbardziej wykwintnych smaków będą w pełni usatysfakcjonowane. Oferujemy Ci zarówno sery klasyczne, wyprodukowane z mleka krowiego, jak i wysokiej klasy, pyszne sery owcze i kozie.

Wyróżniamy w naszej ofercie sery:

  • miękkie podpuszczkowe (camembert) 
  • z przerostem pleśniowym (gorgonzola) 
  • twarde (grana padano, gouda, parmezan) 
  • dojrzewające (ser żółty z marchwią, ser żółty z truflami) 
  • zwarowe (ricotta).

To oczywiście nie wszystko, co Ci proponujemy. Oferujemy także zdrowe alternatywy dla klasycznych serków topionych – dostępne są u nas m.in. serki śmietankowo-ziołowe, ser topiony, a nawet desery czekoladowe!

Serowe rarytasy na wyciągnięcie ręki

Lubujesz się w nietypowych smakach? Proponujemy Ci nie tylko wspomniane już dojrzewające sery żółte z marchwią czy też nawet z truflami, lecz także inne, wyjątkowo atrakcyjne propozycje, dzięki którym urozmaicisz swoje codzienne posiłki i zaskoczysz swoich bliskich! Skuś się na wyśmienity ser feta z tymiankiem w oliwie z oliwek lub też na kulki z koziego sera z czosnkiem i ziołami. Zawartość nasion czarnuszki i kozieradki dodaje mu nie tylko walorów smakowych, lecz również i prozdrowotnych, a olej słonecznikowy pomoże w ich lepszym przyswajaniu.

Czy chcesz skosztować serów wegańskich?

Sery wegańskie są doskonałą alternatywą dla osób, które ze względu na osobiste przekonania związane z produktami odzwierzęcymi, nietolerancję laktozy lub białek mleka nie mogą spożywać zwykłych serów. Pomimo braku substancji pochodzenia zwierzęcego, sery wegańskie wciąż stanowią bogate źródło białka. Oprócz tego warto się nimi zainteresować z uwagi na wysoką zawartość fosforu i potasu, a także ze względu na niską zawartość cholesterolu i tłuszczu.