• Bezglutenowe i ekologiczne dodatki do przygotowania deserów

  • parametry

Dodatki spożywcze do domowych deserów

Coraz częściej mówi się o zdrowym odżywianiu i o walorach, jakie niesie ze sobą zbilansowana, racjonalna dieta. Dietetycy i lekarze otwarcie mówią o szkodliwości białego cukru, jak i tłuszczów utwardzonych tzw. trans – głównych składników sklepowych ciastek, batoników i czekolad. Z tego względu spora część osób rezygnuje z jedzenia słodyczy, które powszechnie uważane są za niezdrowe – co bez wątpienia jest faktem. Jednakże wypieki i desery to jedne ze słodkości, które lubią wszyscy – zarówno dzieci, jak i dorośli. Mało kto potrafi odmówić kawałka domowej szarlotki lub sernika – i nie ma w tym nic złego.

Własnoręcznie robione słodycze są bez wątpienia o wiele zdrowsze – nawet te w tradycyjnej wersji. Ważne jednak, aby w domowych wypiekach ograniczyć produkty, które zawierają zbędne, niepotrzebne polepszacze i zastąpić je zdrowszymi alternatywami. Ekologiczne i bezglutenowe dodatki do przygotowania ciast i deserów są w tym przypadku doskonałym rozwiązaniem.

Bezglutenowe desery - budyń, kisiel i inne

Wiele osób, zwłaszcza dzieci, zmaga się z różnymi nietolerancjami – przede wszystkim na nabiał i pszenicę. W tej sytuacji niezastąpione są ekologiczne, certyfikowane i wolne od glutenu produkty, dzięki którym można przygotować smaczne i zarazem zdrowsze wersje tradycyjnych słodkości.

GREENmall oferuje ekologiczne i bezglutenowe kisiele, budynie, puddingi w wielu smakach. Produkty wyróżniają się naturalnym składem bez sztucznych barwników i aromatów, zawierając jednocześnie niską zawartość cukru. Nasz sklep z żywnością ekologiczną oferuje również ekologiczne i bezglutenowe proszki do pieczenia, które doskonale nadają się dla wszystkich, którzy zmagają się z celiakią lub ograniczają spożycie glutenu.

Jeśli poszukujecie doskonałej jakości przypraw, które podniosą walory smakowe przygotowanych przysmaków, polecamy dostępne w naszym sklepie przyprawy ekologiczne, wśród których znajdziecie także wysokiej jakości cynamon cejloński i inne przyprawy korzenne, idealne do wypieków, owsianek czy innych deserów.

Wegańskie kremy czekoladowe

Oprócz tego, ciekawymi produktami są kremy i polewy czekoladowe, które charakteryzują się nienagannym, prostym składem – warto zaznaczyć, że wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Czekoladowe kremy słodzone są cukrem trzcinowym i posiadają wysoką zawartość zdrowych, nienasyconych tłuszczów pochodzących z orzechów. Większość z nich jest także produktem wegańskim, nie zawiera ani laktozy, ani białka mleka krowiego, stąd jest bezpieczna zarówno dla alergików, jak i dla wegan.

Dzięki naturalnym, certyfikowanym dodatkom do ciast i deserów możliwe jest przygotowywanie pysznych i zarazem zdrowych słodkości, które posmakują każdemu łakomczuchowi – zarówno małego, jak i dużemu.